Нестле за по-здрави деца във 2″б“ клас

Продължава провеждането на уроци на Нестле по програма „По-здрави деца“. Във втори „б“ клас с учител Росица Петрова се проведе първият урок от програмата на тема „Хапвай питателна и разнообразна храна“. След презентацията, учениците изгледаха видео с Шеф Жоро Иванов, който простичко и ясно им обясни как се зарежда тялото с енергия и каква храна трябва да се консумира, за да рабти то правилно и пълноценно.

Второкласниците направиха задачите след урока, като „оцветиха чинии на здравето“, попълвайки празните места с правилните групи храни. След това решиха „здравословна кръстословица“.

Вторият урок от поредицата е „Контролирай порциите си!“. Учениците изгледаха видео с професор Веселка Дулева – експерт в сферата на балансираното хранене, след което си приготвиха чинни и кутии с балансиран обяд за училище, които съдържаха всичките 5 хранителни групи.

Третият урок беше на тема „Избери водата“. Учениците разбраха защо е важно да пият вода, какъв е ежедневния здравословен прием на вода и други важни и интересни факти. Всичко беше комбинирано с въпроси, игри и рисунки, което направи урока още по- интересен за децата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *