Spelling Bee

СУ „Димитър Благоев” – гр. Свищов вече има двама класирали се за регионалния кръг на Десетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Училищният кръг се проведе на 27.02.2020 г. в актовата зала на СУ „Димитър Благоев“ – гр. Свищов. На него се явиха 15 ученици от 5-ти до 7-ми клас. Михаела Георгиева от 5„а“ клас се класира на първо място. Тя спелува правилно думата Model и победи Пламен Пламенов от същия клас, който остана втори. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе в края на м. март 2020 г. в гр. Велико Търново. Националният кръг ще се проведе на 25 април 2020 в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Състезанието повишава интереса на учениците към изучаването на английския език и подобрява знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Spelling Bee се провежда в България вече 10 години, и за това време пораснаха и хилядите участници от 3 до 7 клас, които с гордост помежду си се наричат “пчели” (от англ. Bee – пчела), създадоха приятелства, а състезанието им показа, че за да успееш трябва да си уверен, постоянен и много мотивиран.

Всяка година организаторите предлагат на училищата да участват в допълнителни дейности и конкурси по значими теми като безопасността в интернет пространството, агресията в училище, взаимопомощта. В юбилейната година участниците ще се включат в кампания под наслов Share the BEE spirit, за да може повече хора от местните общности да споделят духа на състезанието и да научат защо е толкова значимо то за ученици и учители от цялата страна. Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ, Британски съвет и Министерство на образованието и науката.

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *