Националeн ден за безопасност на движение по пътя

На 29 юни отбелязваме Националния ден на безопасността на движението по пътищата. Инициативата е на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ и тази година е под мотото „На пътя животът е с предимство“. По този повод, децата от четвърта група „Лъвчета“ и част от трета група на ДГ „Васил Левски“ посетиха площадката по БДП на СУ „Димитър Благоев“. Техните госпожи – г-жа Гинка Топалова и г-жа Ася Любенова им бяха подготвили открит урок по безопасност на движението по пътищата. Полицейски патрул на РУ Свищов посети децата и провери дали знаят правилата за движение.

Директорът на СУ „Димитър Благоев“ – г-жа Цветанка Кирова поздрави лъвчетата и ги покани в училище да се запознаят лично с РОБО 3 – Смарт робот, който обяснява правилата за движение, пее и танцува. С дистанционното управление малчуганите го заведоха по най-безопасния маршрут до сградата на училището му, като по този начин упражниха отново правилата за движение, посоките и ориентацията. Не пропуснаха да изтанцуват и няколко РОБО танца.

Малките лъвчета се разходиха по коридорите на училище, посетиха класни стаи и училищната библиотека, където ги очакваше сладка изненада. Те раздадоха на учители и минувачи флаери „Животът е с предимство! Карай внимателно“!
Благодарим сърдечно за гостуването! Очакваме ви отново!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *