Ден на розовата фланелка

На 27.02.2019 г. отбелязваме Ден на розовата фланелка. Инициативата датира от 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много.

Отбелязването на Деня ни напомня, че тормоз в училище съществува и ни подканя да помислим как да постъпваме в ситуации на тормоз, че има как и можем да се противопоставяме на тормоза всеки ден. Ученици и учители от цялото училище бяха облечени в розово, носиха розови аксесоари, балони и лентички. Ученически съвет украсиха и разпространяваха материали и информация за инициативата. По този повод екипът за подкрепа на личностното развитие на СУ „Димитър Благоев“ инициира поредица от срещи под надслов „Академия за родители“. Оргатизира се среща, на която да поговорим с родителите и да стигнем до съвместни решения за превенция на тормоза и насилието .

Посланието ни към всички е – „Тормозът е представление с малко актьори и много публика – Не отминавай! Ти можеш да спреш тормоза в училище!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *